maanantai 17. helmikuuta 2014

Hurlumhei

Lomalta palattu ja heti täyttä höyryä! En ollut tietenkään ehtinyt ennen lomaa valmistella ensimmäistä päivää mitenkään, hyvä että sain kunnialla pidettyä perjantai-iltapäivänä kollegoille kielistudiokoulutuksen (vähän tiukille meni siihenkin valmistautuminen, kun piti samana aamupäivänä ehtiä hoitaa kynnet kuntoon ennen lomaa ;)). 

Loma osui sellaiseen ajankohtaan, että sijainen sai pitää ryhmälle kirjalliset kokeet, jotka kokosin etukäteen. Ja heti tänään lomalta palattuani olin luvannut pitää kuuntelukokeen. Tapani mukaan turasin aamulla kotona niin pitkään, että olin töissä varttia vaille yhdeksän. Onneksi viimevuotinen kuuntelukoe kelpasi sellaisenaan, joten ehdin vielä kopioida sen. Sain joskus kollegalta sellaisen vinkin lunttaamista vastaan, että kopioin kokeet kahdelle eriväriselle paperille ja annan joka toiselle erivärisen. Kyllähän se kuikistelu silti onnistuu, mutta kiusa se on pienikin kiusa.

Tauoilla pitikin sitten äkkipäätä keksiä, mitä tehdään seuraavilla tunneilla ja mitä annan seuraavaksi päiväksi etätehtäviksi. Onneksi työhuoneesta löytyy aina jotain hauskaa ja hyödyllistä. Tarkastettuamme kotitehtävät opiskelimme kirjasta joka-pronominin ja siihen löytyikin kiva peli Opettajan idearepusta. Iltapäivällä kertasimme vielä terveysteemaa Vocabulary-materiaalin kuvan avulla. Opiskelijat olivat saaneet mustavalkoisen kuvan kotiin, mutta annoin jokaiselle parille vielä värikopiot, joista he keskustelivat. Sitten kokosimme yhdessä kuvan sanastoa ja lauseita. Kuvassa on siis terveyskeskuksen odotusaula täynnä ihmisiä erilaisine sairauksineen ja vammoineen. Lisäksi pöydillä oli asiaankuuluvia tarvikkeita ja seinillä mainoksia, joista sai hyödyllistä sanastoa.

Ruokatunnilla työkaveri kysyi, että olikos sulla tänään kehityskeskustelu. Joo, tosiaan. Olisin unohtanut kokonaan! Onneksi olin kuitenkin valmistautunut siihen ennen lomaa, joten hyvin meni. Sen jälkeen oli vielä puolisen tuntia aikaa tsekata sähköpostit ja valmistella huominen suullinen testi ja pari muuta juttua. Ja olin vartin myöhässä hakemassa lasta hoidosta! Onneksi on joustava hoitaja...

Tuolla työkassissa odotteleekin sitten iso pino korjattavia kokeita, tänä iltana oli pakko päästä jumppaan, joten yritetään huomenna...

Loppuun vielä mainostan hienoa blogia, jota nyt ahkerasti linkkaillaan tuolla somessa tämän hyvän, maahanmuuttajiin liittyvän postauksen vuoksi (eikä ole sitten ollenkaan niin kuivakkaa tekstiä kuin täällä...).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti