torstai 6. helmikuuta 2014

Peppupuhetta

Päästiin taas itse asiaan. Aiheena tietysti terveys, sairaus ja ruumiinosat. Pitihän ne pepun kaikki nimitykset raapustaa taululle, kun eräs opiskelija sanoi, että ainoa hänen tuntemansa synonyymi takapuolelle on se kaikkein rumin, p...e. Laajennan toki heidän sanavarastoaan aina kun mahdollista! 

Pari kivaa jumppalauluakin vedettiin, tietysti perinteinen Pää, olkapää, peppu... ja Fröbelin palikoiden Soo-soo sormet. Kun aiheena oli vielä ripulit, ummetukset ja muut, ei hauskoilta hetkiltä voinut välttyä. Juuri ennen ruokatuntia!

Suomen mestari 2 -kirjassa jatkuu ykkösosan huono puoli eli jokaista suhteellisen helppoa tekstiä kohti on monta monituista kielioppiasiaa. Kun opettajan opaskaan ei ole vielä ilmestynyt, pitää keksiä itse toiminnallisia lisäharjoituksia. Heräsin aamulla ennen kellonsoittoa ja sain siinä pari ideaa. Juuri ja juuri ehdin toisen toteuttaa ennen tuntien alkua. Laadin siis parinetsimispelin fraaseista, joita eilen opiskelimme. Tähän tapaan:

Ostin eilen uudet kengät ja ne meni heti rikki. - Eikä! Olipa sulla huono tuuri.
Meidän loma peruuntui, kun lapsi sairastui. - Voi ei! Onpa ikävää.
Onpas tänä kesänä ollut huonot ilmat. - Sanopa muuta. Koko ajan sataa.
Arvaa mitä? Mä sain sen uuden työpaikan! - Ihan totta? Onneksi olkoon!

Aloitusrepliikeistä tuli vähän pitempiä, joten kehotin pitkän lapun saaneita menemään toisten luo ja sanomaan oman repliikkinsä ensin. Tuli ihan hauskoja tilanteita, kun esimerkiksi tuohon toiseen kysymykseen tulikin viimeinen vastaus. 

Posti toi minulle tänään ison pinon Lappi-kortteja. Ne olivat niin hienoja ja hellyttäviä, että haluaisin ottaa niistä kuvia ja julkaista täällä, mutta ensin pitäisi saada lupa opiskelijoilta. :) Katsotaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti